Wil je je inschrijven voor de vacature alert?

Skip to content

CLOUD REPUBLIC

Bij Cloud Republic werken IT’ers met passie en gedrevenheid voor Cloud Development. Bij ons mag je jezelf zijn en krijg je alle tijd en ruimte om je te ontwikkelen. Zo vinden wij met name open- en eerlijkheid erg belangrijk: Iedereen bij Cloud Republic is benaderbaar, ongeacht de functie. We combineren keihard werken met enorm veel plezier. Daarom zoeken we elkaar graag op en zijn we altijd in voor een praatje, borrel of late night LAN-party. We zijn niet alleen collega’s, we zijn een familie.

ONZE EIGEN PODCAST: DEV TALKS

Wij raken niet uitgepraat over development! Daarom zijn we een eigen podcast begonnen: Dev Talks. Voor developers door developers!

Duurzaamheid in IT

In deze aflevering gaan we in gesprek met Tom Kennes, Sustainable Cloud Consultant en tevens lid van de Sustainable Digital Infrastructure Alliance wat inhoudt dat hij zich op wekelijks basis bezig houdt met het verduurzamen van de IT-branche. We gaan dieper in op de duurzaamheid van de IT-wereld en Tom deelt praktische tips over hoe developers en IT-bedrijven de eerste stap kunnen zetten om softwareontwikkeling te verduurzamen.

Modern Data Platforms

In deze aflevering duiken we samen met Ian Smith in de wereld van Modern Data Platforms. Ian is Modern Data Platform Architect bij Creates en houdt zich bezig met het neerzetten van toekomstvaste dataplatforms. Hij heeft al flink wat jaren ervaring in de wereld van Modern Data Platforms en legt ons precies uit wat dit nu precies inhoudt.

Cloud Data Architectuur Met AkzoNobel

In deze aflevering gaan Dibran en Florian in gesprek met Maarten Oosterkamp over het inrichten van een data architectuur. Maarten is Cloud Data Architect bij AkzoNobel en deelt onder andere wat belangrijke data is om te verzamelen, wat essentieel is voor het inrichten van een goede data architectuur, hoe je data kunt inzetten voor het verbeteren van je diensten.

Zero Trust Architecture

In deze aflevering behandelen Dibran en Florian samen met gast Jeroen Meijer de nieuwe trend in de IT-wereld: Zero Trust Architecture. We bespreken hoe je succesvol een RBAC model kunt implementeren met services zoals Auth0, Azure Active Directory, Azure B2C, IdentityServer, PolicyServer en dergelijke.

CLOUD DEVELOPERS AAN HET WOORD

Florian Schaal - Cloud Developer

Bij Cloud Republic zit development in hun DNA. Er wordt veel aandacht besteed aan de kennis van het team, zo worden er cursussen gegeven, kennissessies georganiseerd – zowel intern als externe sprekers die hun kennis komen delen. Naast kennis mag de lol natuurlijk ook niet missen. Zo wordt er samen gegamed en is er een jaarlijkse LAN-party.

Daan de Schepper - Cloud Developer

Bij Cloud Republic is er veel aandacht voor kennisdeling, vooral op de vrijdag, onze vaste kantoordag. Daardoor is er veel feeling met het bedrijf. Met name de sfeer is erg prettig. Het is een gezellige en open organisatie. Je wordt niet afgerekend op cijfers. Er is aandacht voor de mens en dat voel je.

Peter Windemuller - Software Ontwikkelaar

Wat ik zo leuk vind aan Cloud Republic is het enthousiasme van de mensen, zowel professioneel als in een informele setting, bijvoorbeeld tijdens een spel. Er is veel aandacht om het team en de persoon te laten groeien. Verder is het een divers team is waar iedereen zijn eigen plek kan hebben. En natuurlijk dat het werk technisch uitdagend is.

Niels de Koning - Delivery Manager

 Je eigen ambitie is eindeloos, hier kan écht alles. Ik weet het, het klinkt cliché, maar ik blijf het ook altijd tegen ons team zeggen: Heb je een goed idee of wil je iets bereiken bij Cloud Republic, dan kan je er morgen mee aan de slag. Je kunt hier op je eigen tempo en naar je eigen wensen groeien. Dat is het mooie van onze organisatie.

BLOGS

Cloud Developer aan het woord - Florian Schaal

“Als developer wil ik mezelf altijd uitdagen om nieuwe dingen te leren en met nieuwe technieken aan de slag te gaan. Bij Cloud Republic heb ik de plek gevonden waar ik dat kan doen!”

Zo verbeter je unit tests

Unit tests zijn een essentieel onderdeel van een succesvol softwareproject. Niet alleen helpen ze ons om code sneller te debuggen, maar ze helpen ons ook om de code te valideren voordat we deze vrijgeven aan gebruikers.

De belangrijkste highlights van GitHub Universe

Afgelopen week was een belangrijke week in de development wereld. Naast het jaarlijkse .NET Conf, vond ook GitHub Universe 2022 plaats. Tijdens dit terugkerende event kondigt Github de nieuwste tools aan voor developers op het gebied van cloud, beveiliging, community en AI.

Volg Cloud Republic op LinkedIn

Voor de laatste updates over (werken bij) Cloud Republic