Skip to content

CLOUD REPUBLIC

Bij Cloud Republic werken IT’ers met passie en gedrevenheid voor Cloud Development. Bij ons mag je jezelf zijn en krijg je alle tijd en ruimte om je te ontwikkelen. Zo vinden wij met name open- en eerlijkheid erg belangrijk: Iedereen bij Cloud Republic is benaderbaar, ongeacht de functie. We combineren keihard werken met enorm veel plezier. Daarom zoeken we elkaar graag op en zijn we altijd in voor een praatje, borrel of late night LAN-party. We zijn niet alleen collega’s, we zijn een familie.

ONZE EIGEN PODCAST: DEV TALKS

Wij raken niet uitgepraat over development! Daarom zijn we een eigen podcast begonnen, Dev Talks, voor developers door developers.

Comma.ai met Willem Melching

In deze aflevering hebben we Willem Melching, Head of Open Pilot, van Comma.ai te gast. Comma.ai ontwikkelt open source software om de bestuurdersassistentie in bestaande auto’s te verbeteren en zo autonoom rijden mogelijk te maken. Hun nieuwste products, de ‘Comma Three’, heeft een dual cam met 360 ° visie, en een smalle cam om objecten in de verte te spotten.

Hoe word je Microsoft MVP?

Heb jij je altijd al afgevraagd wat een Microsoft MVP nu echt doet? In deze aflevering gaan Florian en Dibran in gesprek met Microsoft MVP's Jan de Vries en Eduard Keilholz. Ze vertellen hoe ze MVP zijn geworden, wat ze dagelijks doen en wat de voor- en nadelen van het MVP-schap zijn.

Web Components

In deze aflevering gaan we in gesprek met Wessel Loth. Hij werkt als Tech Lead bij Arcady en heeft zich de afgelopen jaren veel ontwikkeld op het gebied van Web Components. Wessel deelt wat Web Components zijn, waarom hij denkt dat ze de Front End van morgen zijn en hoe jij zelf met Web Components aan de slag kunt.

CLOUD DEVELOPERS AAN HET WOORD

Florian Schaal - Cloud Developer

Bij Cloud Republic zit development in hun DNA. Er wordt veel aandacht besteed aan de kennis van het team, zo worden er cursussen gegeven, kennissessies georganiseerd – zowel intern als externe sprekers die hun kennis komen delen. Naast kennis mag de lol natuurlijk ook niet missen. Zo wordt er samen gegamed en is er een jaarlijkse LAN-party.

Robbert Gertsen - Cloud Developer

Wat ik fijn vind aan werken bij Cloud Republic is de mogelijkheid om te wisselen tussen uitdagende projecten. Daarnaast wordt er actief gestimuleerd om je kennis te verbreden, heb je sowieso beschikking tot veel kennis via collega’s en is er echt een teamgevoel. Ook mooi is dat de vrijheid er is om activiteiten op te pakken zoals het beginnen van een podcast of zoals het geven van Dungeons & Dragons sessies, zoals ikzelf heb gedaan.

Peter Windemuller - Software Ontwikkelaar

Wat ik zo leuk vind aan Cloud Republic is het enthousiasme van de mensen, zowel professioneel als in een informele setting, bijvoorbeeld tijdens een spel. Er is veel aandacht om het team en de persoon te laten groeien. Verder is het een divers team is waar iedereen zijn eigen plek kan hebben. En natuurlijk dat het werk technisch uitdagend is.

Niels de Koning - Delivery Manager

 Je eigen ambitie is eindeloos, hier kan écht alles. Ik weet het, het klinkt cliché, maar ik blijf het ook altijd tegen ons team zeggen: Heb je een goed idee of wil je iets bereiken bij Cloud Republic, dan kan je er morgen mee aan de slag. Je kunt hier op je eigen tempo en naar je eigen wensen groeien. Dat is het mooie van onze organisatie.

BLOGS

Cloud Developer aan het woord - Florian Schaal

“Als developer wil ik mezelf altijd uitdagen om nieuwe dingen te leren en met nieuwe technieken aan de slag te gaan. Bij Cloud Republic heb ik de plek gevonden waar ik dat kan doen!”

Flexa case study

Onlangs ontwikkelde onze developer Sjoerd samen met AkzoNobel de Flexa ColorSwiper. Hiermee kunnen consumenten de kleur vinden die precies bij hun past. In deze case study lees je hoe we dit hebben aangepakt.

Zo verbeter je unit tests

Unit tests zijn een essentieel onderdeel van een succesvol softwareproject. Niet alleen helpen ze ons om code sneller te debuggen, maar ze helpen ons ook om de code te valideren voordat we deze vrijgeven aan gebruikers.

Volg Cloud Republic op LinkedIn

Voor de laatste updates over (werken bij) Cloud Republic

Didier Jabroer | Talent Acquisition Manager +316 55780581

Didier