Wil je je inschrijven voor de vacature alert?

Werken als SharedFlexer binnen Caesar Groep
Overslaan naar content

HET CAESAR SHAREDFLEX MODEL

Heb jij ooit overwogen om te gaan zzp'en? Waarschijnlijk wel, maar… iets hield je tegen.

Dan is het Caesar SharedFlex model zeker iets voor jou! We hebben namelijk onderzocht wat de verschillende beweegredenen zijn om wel of niet te gaan freelancen. Zowel bij medewerkers die nooit, (nog) niet of al wel de stap hebben gezet naar zzp-schap, kwamen hieruit met name drie belangrijke overwegingen naar voren.

SharedFlex staat voor een hoog inkomen, veel keuzevrijheid en maximale zekerheid!

zzp vs loondienst

Onze SharedFlexers zijn medewerkers met enerzijds het lucratieve beloningsmodel én de vele keuzevrijheden (qua geld- en tijdbesteding) van een freelancer en anderzijds maximale zekerheid van een vast dienstverband en een groot aanbod van klantopdrachten via de Caesar Groep. Elke IT-er met een aantal jaar werkervaring overweegt zo nu en dan wel eens te gaan zzp'en. Maar wat betekent dat en ben ik daarvoor wel geschikt?

Voordelen & zekerheden

Soms zit je in een levensfase waarin je je niet prettig voelt om de stap te durven zetten. Misschien heb je wel net een gezin of heb je behoorlijke hypotheeklasten, waardoor de verantwoordelijkheid en onzekerheid je tegenhouden. Misschien is acquisitie en netwerken juist niet jouw ding. Maar je ziet wel de voordelen van zzp'en!

Groter deel van de taart

Jaarlijks kies je zelf de hoogte van je vaste maandsalaris. Je wordt beloond als een soort zzp'er met een vast percentage van de door jou gerealiseerde omzet bij onze klanten. Hierdoor krijg je een groter deel van de taart en verdien je op jaarbasis dus substantieel meer.

Vrijheid

Door de vele keuzevrijheden kan je zelf bepalen hoe jij je wil doorontwikkelen qua kennis, opleiding, vrije tijd en ondernemerschap.

Voordelen SharedFlex model

🟢 Flink hoger inkomen (tot max 72% van de omzet) 🟢 Ervaring van zelfstandigheid als onderdeel van een grote organisatie 🟢 Zekerheid van een vast dienstverband 🟢 Groot scala aan opdrachten 🟢 Administratie wordt voor je geregeld

Nadelen SharedFlex model

🔻 Als je een maand minder werkt, heb je minder bonus 🔻 Pensioen gebaseerd op basissalaris, maar bijsparen kan 🔻 Zelf verantwoordelijk voor middelen zoals laptop en auto (vanuit je salaris/bonus component)

ONS SHAREDFLEX MODEL

Vast maandsalaris + bonus

Het SharedFlex model biedt een combinatie van een vast dienstverband en freelancen. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd en een vast salaris plus een bonus gebaseerd op je omzet. Je kiest zelf je salaris, met 8% vakantiegeld en een vaste onkostenvergoeding. Je bonus hangt af van het verschil tussen een vast percentage van de verkoopprijs en jouw interne uurtarief, uitgekeerd in een flexpot voor secundaire voorwaarden. Met ruim 120 eindklanten, waarvan een groot aantal ‘preferred supplier’ en ‘mantel’ klanten betreft, is er altijd een groot aanbod aan klantopdrachten en werken we bijna nooit via tussenpartijen, waardoor het eindtarief en dus jouw bonus vaak hoger is dan via de tussenhandel.

Beloning voor meer risico

Kiezen voor een lager maandsalaris binnen het SharedFlex model lijkt op freelancen: meer risico, maar ook meer beloning, wat resulteert in hogere totale inkomsten bij gelijkblijvend tarief. Jaarlijks kun je je salaris aanpassen, waarbij een lager salaris meer zelfstandigheid en potentiële inkomsten biedt. Het model is ideaal voor wie meer zelfstandigheid zoekt zonder de volledige stap naar freelancen te zetten, zoals bij financiële zekerheid voor een hypotheek of gezinsuitbreiding. SharedFlex dient als een springplank naar zelfstandig ondernemerschap, met de flexibiliteit om elk jaar je pad te heroverwegen.

WERKEN ALS SHAREDFLEXER

Johan Brouwer - Informatieanalist/Scrummaster

Ik ben heel erg tevreden over de SharedFlex-regeling. Natuurlijk heb ik mezelf afgevraagd: What’s in it for me? Waarom zou ik geen zzp’er worden? Vastigheid is voor mij belangrijk (vast marktconform salaris) en daarbij een riante bonus voor extra salaris. Ik heb via Caesar altijd mooie en grotere projecten gehad, vaak via de mantelpartijen bij Caesar Overheid. Wat ik heel fijn vind: hoger inkomensbereik, keuze qua mobiliteit, pensioen/studie/ verzekering et cetera. Wat ook heel prettig is, is dat ik maar 36 uur hoef te maken, maar vaak 40 uur werk, waardoor ik veel vrijheid opbouw. Voor mij werkt dit perfect!

Danny Maasdam - Technisch Adviseur

De manier van werken die Caesar aanbiedt vraagt om een zelfstandigheid van de medewerker, dat lijkt op werken als eigen baas. Voor de beloning met bonussen is deze vergelijking ook te maken, dat maakt het zeer interessant. En toch heb je de zekerheid die een goede werkgever geeft. Een team accountmanagers die opdrachten voor je zoekt, pensioenopbouw en al het andere dat een goede werkgever regelt, is van toepassing.

Ricardo Lima Pires | Corporate Recruiter

+31 (0)6 22 97 82 46 | r.limapires@caesar.nl