Wil je je inschrijven voor de vacature alert?

Werken bij Caesar Groep | Data updates
Overslaan naar content

MELD JE AAN VOOR DATA UPDATES

We raken niet uitgepraat over data! Daarom bloggen we over trends en ontwikkelingen binnen data analytics & data engineering en delen we, vaak in samenwerking met GetResponsive of in webinars, onze kennis. Altijd op de hoogte zijn van de laatste tips & tricks? Schrijf je dan in voor onze data updates!

BLOGS OVER DATA ENGINEERING

Wat is een data lake?

De data services schieten anno 2022 als paddenstoelen uit de grond. De term datawarehouse werd gevolgd door trendy termen als data lake, dataplatform en data hub. Maar wat betekenen al deze termen nu eigenlijk en hoe verhouden ze zich tot elkaar?

Wat is een datawarehouse?

Veel organisaties maken gebruik van een datawarehouse, maar er zijn ook nog steeds heel veel organisaties bezig met de inrichting van een oplossing om inzichten te verkrijgen in data. In deze editie van de serie #adatawhat kijk ik naar de term datawarehouse.

Data Mesh architectuur

Wat is een Data Mesh, en belangrijker nog, zou ik er iets mee moeten doen? Om die vraag te beantwoorden starten we met de uitleg over wat een Data Mesh is, de mogelijke voor- en nadelen en hoe een Data Mesh zich verhoudt tot de hedendaagse data architectuur.

Data engineering trends 2023

We spreken Bob Woets, Team lead Data bij Creates, over de belangrijkste trends in Data Engineering voor 2023. Data governance en data management zijn de twee thema’s die veel spelen bij organisaties die hij vanuit zijn rol bij Creates spreekt.

DATA PROFESSIONALS IN BEELD & GELUID

Power BI Embedded: Starten en onderhouden

Power BI Embedded is een service om Power BI content te integreren in softwareoplossingen, zoals bijvoorbeeld een klantportaal. Je kunt er onder andere externe gebruikers eenvoudig toegang mee geven tot je Power BI rapportages zonder dat je daar gebruikerslicenties voor nodig hebt. Maar hoe kun je nu starten met Power BI Embedded en wat komt er bij kijken als je eenmaal ‘live’ bent?

Modern Data Platforms podcast

In deze aflevering duiken we samen met Ian Smith in de wereld van Modern Data Platforms. Ian is Modern Data Platform Architect bij Creates en houdt zich bezig met het neerzetten van toekomstvaste dataplatforms. Hij heeft al flink wat jaren ervaring in de wereld van Modern Data Platforms en legt ons precies uit wat dit nu precies inhoudt.

DATA WEBINARS

In de webinarreeks neemt Creates je mee langs verschillende onderwerpen op het gebied van data. Termen zoals datalake, datawarehouse, datalakehouse en Power BI, wat kun je het beste inzetten voor jouw dataplatform? In dit webinar werken we diverse scenario’s uit de praktijk bij onze klanten, waar we een kijkje in de keuken geven bij organisaties als MediaMarkt, INretail en een grote aannemer.

#WERKENBIJCAESAR