Wil je je inschrijven voor de vacature alert?

Overslaan naar content

CAESAR SHAREDFLEX

Heb jij ooit overwogen om te gaan zzp'en? Waarschijnlijk wel, maar… iets hield je tegen.

Dan is Caesar SharedFlex zeker iets voor jou! We hebben namelijk onderzocht wat de verschillende beweegredenen zijn om wel of niet te gaan freelancen. Zowel bij medewerkers die nooit, (nog) niet of al wel de stap hebben gezet naar zzp-schap, kwamen hieruit met name drie belangrijke overwegingen naar voren en laten dat nou net de pijlers zijn van Caesar SharedFlex.

Caesar SharedFlex staat voor een hoog inkomen, veel keuzevrijheid en maximale zekerheid!

zzp vs loondienst

Onze SharedFlex-ers zijn medewerkers met enerzijds het lucratieve beloningsmodel én de vele keuzevrijheden (qua geld- en tijdbesteding) van een freelancer en anderzijds maximale zekerheid van een vast dienstverband en een groot aanbod van klantopdrachten via de Caesar Groep. Elke IT-er met een aantal jaar werkervaring overweegt zo nu en dan wel eens te gaan zzp'en. Maar wat betekent dat en ben ik daarvoor wel geschikt?

Voordelen & zekerheden

Soms zit je in een levensfase waarin je je niet prettig voelt om de stap te durven zetten. Misschien heb je wel net een gezin of heb je behoorlijke hypotheeklasten, waardoor de verantwoordelijkheid en onzekerheid je tegenhouden. Misschien is acquisitie en netwerken juist niet jouw ding. Maar je ziet wel de voordelen van zzp'en!

Groter deel van de taart

Onze SharedFlex-ers kiezen jaarlijks zelf de hoogte van hun vaste maandsalaris en worden beloond als een soort zzp'er met een vast percentage van de door hen gerealiseerde omzet bij onze klanten, waardoor ze een groter deel van de taart krijgen en op jaarbasis dus substantieel meer verdienen.

Vrijheid

Door de vele keuze vrijheden kunnen zij zelf bepalen hoe zij zich door willen ontwikkelen zowel qua kennis, opleiding, vrije tijd én ondernemerschap.

WERKEN BIJ CAESAR SHAREDFLEX

Johan Brouwer - Informatieanalist/Scrummaster

Ik ben heel erg tevreden over de SharedFlex-regeling. Natuurlijk heb ik mezelf afgevraagd: What’s in it for me? Waarom zou ik geen zzp’er worden? Vastigheid is voor mij belangrijk (vast marktconform salaris) en daarbij een riante bonus voor extra salaris. Ik heb via Caesar altijd mooie en grotere projecten gehad, vaak via de mantelpartijen bij Caesar Overheid. Wat ik heel fijn vind: hoger inkomensbereik, keuze qua mobiliteit, pensioen/studie/ verzekering et cetera. Wat ook heel prettig is, is dat ik maar 36 uur hoef te maken, maar vaak 40 uur werk, waardoor ik veel vrijheid opbouw. Voor mij werkt dit perfect!

Danny Maasdam - Technisch Adviseur

De manier van werken die Caesar aanbiedt vraagt om een zelfstandigheid van de medewerker, dat lijkt op werken als eigen baas. Voor de beloning met bonussen is deze vergelijking ook te maken, dat maakt het zeer interessant. En toch heb je de zekerheid die een goede werkgever geeft. Een team accountmanagers die opdrachten voor je zoekt, pensioenopbouw en al het andere dat een goede werkgever regelt, is van toepassing.

ONS SHAREDFLEX MODEL

Vast maandsalaris + bonus

Ons SharedFlex model omvat een arbeidsovereenkomst met een beloningsmodel dat een gulden middenweg vormt tussen freelancen en een vast dienstverband. Jij als medewerker krijgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De beloning bestaat uit een vast maandsalaris met daarnaast een bonus op basis van de door jou gerealiseerde omzet (gewerkte uren * verkooptarief). Jij als medewerker kiest zelf de hoogte van je maandsalaris. Het vakantiegeld is 8% van dit maandsalaris. Daarnaast ontvangt je een vaste maandelijkse onkostenvergoeding. Bij het gekozen maandsalaris hoort een interne kostprijs per uur. Het verschil tussen het vaste percentage (tot max 72%) van de verkoopprijs en de interne kostprijs vormt de bonus per uur. Deze bonus wordt na elke maand uitgekeerd in een flexpot, welke jij als medewerker beheert en kan aanwenden voor verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden (denk aan leaseauto, OV of eigen auto, opleidingen, laptop, extra pensioen, extra salaris, etc). De Caesar Groep zorgt voor je klantopdrachten. Met ruim 120 eindklanten, waarvan een groot aantal ‘preferred supplier’ en ‘mantel’ klanten betreft, is er altijd een groot aanbod aan klantopdrachten en werken we bijna nooit via tussenpartijen, waardoor het eindtarief en dus jouw bonus vaak hoger is dan via de tussenhandel.

Beloning voor meer risico

Als je voor een lager maandsalaris kiest, neem je net als een freelancer iets meer risico en daar wordt je dan voor beloond. Dit zorgt er namelijk voor dat je bij een zelfde verkooptarief in totaal meer verdient. Jaarlijks kun jij kiezen wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Hoe lager je vaste maandsalaris, des te hoger je totale inkomsten en hoe dichter je tegen “zelfstandigheid” aan werkt.

De hoogte van het vaste maandsalaris is belangrijk, maar ook een reëel verkooptarief wat past bij de functie van jou als medewerker. Het vaste maandsalaris behoud je een heel jaar. Elk jaar heb je de mogelijkheid te switchen qua maandsalaris.

Medewerkers die komen werken binnen het SharedFlex model, zijn meestal toe aan meer zelfstandigheid, maar om verschillende redenen is dat (nog) net een stap te ver. Dat kan zijn het willen verkrijgen van een hypotheek bij het kopen van een huis, een gezinsuitbreiding wat onzekerheid geeft, maar bijvoorbeeld ook het zoeken naar eigen klantopdrachten moeilijk vinden. Zij voelen zich daarom thuis in het SharedFlex model. De één wil nooit meer anders en de ander maakt na verloop van tijd alsnog de stap naar zelfstandig ondernemerschap. Daarom noemen we dit model ook wel een springplank naar freelancen. Deze springplank zetten we ook nog voor je klaar, zodat je veilig de sprong in het diepe kunt gaan maken wanneer jij er klaar voor bent.

Voordelen SharedFlex model

🟢 Flink hoger inkomen (tot max 72% van de omzet) 🟢 Ervaring van zelfstandigheid, maar niet alleen staan 🟢 Zekerheid van een vast dienstverband 🟢 Vangnet van zelf gekozen salaris en vakantiegeld 🟢 Tussenfase richting zelfstandig ondernemerschap 🟢 Je hoeft niet zelf je opdrachten te zoeken 🟢 Je doet het niet alleen, collega’s kunnen je helpen 🟢 Niet wachten op de betaling van je factuur 🟢 Geen eigen administratie (oa BTW en belasting) 🟢 Indien gewenst hulp bij stap naar zelfstandigheid

Nadelen SharedFlex model

🔻 Als je een maand minder werkt, heb je minder bonus 🔻 Pensioen gebaseerd op basissalaris, maar bijsparen kan 🔻 Initiatief voor opleidingen ligt bij de medewerker 🔻 Opleidingen worden ex btw ingehouden uit flexpot 🔻 Laptop wordt ex BTW ingehouden uit flexpot 🔻 Telefoon regel je zelf, je krijgt hier onkostenvergoeding voor 🔻 Met freelance kan je nog steeds meer verdienen 🔻 Als freelancer heb je (nog) meer vrijheid 🔻 Waarmaken van ambitie als volledig zelfstandige

Volg Caesar SharedFlex op LinkedIn

Voor de laatste updates over (werken bij) Caesar SharedFlex

Twan Habraken | Teamleader & Delivery Manager +31 (0)6 51 52 09 42 | t.habraken@caesarexperts.nl

Twan