Skip to content

Traineeship Business IT Consultant bij Garansys

Nederland, Utrecht, UtrechtGaransys

Functieomschrijving

In het Business IT consultant traineeship leiden we starters op de arbeidsmarkt in 16 maanden op tot volwaardig Junior IT consultant. In multidisciplinaire teams werk je aan échte klantprojecten, draai je mee in de volwaardige IT organisatie Garansys en ontwikkel je jezelf op zowel professioneel als persoonlijk niveau.


Het traineeship start september 2022, waarna je meteen start in een project met één andere trainee. Dit doen we bewust, zodat we je intensief en geheel op maat kunnen begeleiden. In dit project ga je aan de slag met Microsoft Dynamics, Power Apps en het Power Platform en leer je alle ins en outs van deze tooling om in de toekomst met een goede rugzak vol technische bagage het juiste gesprek voeren met onze klanten. Daarnaast leer je consultancy vaardigheden, oftewel hoe je goed naar de klant luistert en de vraag achter de vraag kunt achterhalen, klantsessies leiden, gesprekstechnieken; alles wat je in huis moet hebben om een goede IT consultant te worden. Ook zorgen we voor ontwikkeling in de nodige communicatieve en commerciële vaardigheden om een goede basis te leggen voor het opvolgende jaar. Na de eerste vier maanden, heb je een evaluatiemoment, waarop wordt bepaald of je per januari 2023 met een vast contract in je zak definitief als aanstaand Junior IT Consultant aan de slag kan op klantprojecten. 

Vereisten

Minimale vereisten

In het traineeship is het natuurlijk belangrijk dat je beseft dat je bij lange na nog niet bent uitgeleerd. Een trainee staat open om zichzelf verder te ontwikkelen als volwaardig professional op de arbeidsmarkt. Dit begint al met zelf op de hoogte te zijn en blijven van ontwikkelingen in de markt, je kennis te delen met andere trainees en te durven vragen als je er zelf even niet uit komt.


Verder vragen we het volgende:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding, bijvoorbeeld Business IT & Management of Bedrijfskunde. We staan open voor mensen met een andere opleidingsrichting, als jij ons kunt overtuigen dat die opleiding relevant is

 • Je hoeft niet te (kunnen) programmeren, we verwachten natuurlijk wel interesse in IT en tooling als Microsoft Dynamics, Power Portals en low-code oplossingen

 • Een gezonde dosis motivatie en lef om aan te geven wat je wanneer nodig hebt om jezelf verder te kunnen ontwikkelen
 • Een open leergierige houding, waarin je feedback durft te geven, maar ook te ontvangen
 • Een abstract denkvermogen en affiniteit met het oplossen van (complexe) puzzels
 • Een open houding en flexibiliteit waardoor jij je kunt aanpassen aan ons diverse portfolio aan klanten


Wat bieden wij

Binnen het traineeship verwachten we dat je 40 uur per week beschikbaar bent. In de eerste vier maanden ontvang je een tijdelijk contract, waarna je na het GO-moment een vast contract ontvangt. Tijdens je traineeship ontvang je een bijbehorend salaris tot 2.500 euro en een vergoeding voor je reiskosten. Zodra je je traineeship afrondt, kom je vast in dienst bij Garansys, kom je in onze reguliere planning- en beoordelingscyclus en ontvang je een mobiliteitsvergoeding (mogelijkheid tot leasen).

Verder gelden de volgende arbeidsvoorwaarden zoals bij iedere Caesar medewerker:

 • 10% vakantiegeld, 26 vakantiedagen en een netto onkostenvergoeding voor telefonie en internet voor het thuiswerken;
 • Een goede werkgeversbijdrage aan jouw pensioen en zorgverzekering;
 • Een laptop (vanaf vast contract de optie om er zelf één uit te kiezen);
 • Mogelijkheid tot het volgen van aanvullende opleidingen of studies;
 • Leuke uitjes, waaronder een jaarlijkse wintersport met onze eigen personeelsvereniging Julius.


Sanne Groenhof, Business Consultant en begeleider trainees: "Ik vind het hartstikke gaaf dat ik mensen de schoolbanken heb zien verlaten, die na acht maanden al zelfstandig een sessie hebben met de klant en oplossingen voor de klant bedenken. Voor de volgende lichting ben ik weer op zoek naar slimme, leergierige trainees en hoop met jou hetzelfde resultaat te halen."


Danny Dikker, Junior IT Consultant (trainee lichting 2021):  "Sanne is simpelweg met ons om tafel gaan zitten en heeft het traineeship op maat met ons ingericht. Op die manier krijg je echt wat jíj nodig hebt om succesvolle consultant te zijn."


Upload jouw brief met CV via de sollicitatiebutton, je hoort dan snel van één van onze recruiters!Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Aan het ongevraagd toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen dan ook geen enkele rechten worden ontleend.

Nederland, Utrecht, Utrecht
Garansys

of

SOLLICITATIEPROCES

sollicitatieproces kort

SHAREDFLEX CONSTRUCTIE

Een middenweg tussen een volledig dienstverband en ZZP'en

Overweeg je te gaan freelancen? Bekijk dan onze SharedFlex constructie! Jij bepaalt zelf in grote mate van zelfstandigheid de best bij jou passende opdrachten. Maar ook qua arbeidsvoorwaarden heb jij veel keuzevrijheid, want wij werken met de zogenaamde SharedFlex modellen. Heb je interesse in de SharedFlex constructie? Geef dit dan aan bij je sollicitatie.

Didier Jabroer Talent Acquisition Manager

Didier

Andere vacatures bekijken?

Bekijk alle vacatures of neem een kijkje bij onze bedrijven.

KANTOOR CAESAR GROEP

📍 Janssoniuslaan 80, Utrecht ✉️ recruitment@caesar.nl 📞 088-2404200

Ons kantoor is te vinden op het bedrijventerrein Papendorp. Makkelijk te bereiken met de auto, omdat we dicht aan de snelweg liggen en ook voldoende (gratis) parkeerruimte bieden. 

Ook met het openbaar vervoer zijn we eenvoudig te bereiken. Reis met de trein naar Utrecht Centraal en pak een van de vele bussen (195, 295, 85 etc.) die je naar P+R Papendorp óf Papendorp Zuid brengen. 

Bestemming bereikt? Dan staat er een lekker kopje verse koffie of thee voor je klaar.

Pand Caesar