Wil je je inschrijven voor de vacature alert?

Skip to content

Stageopdracht | DBT integratie in applicatieportfolio

Utrecht, Utrecht, Nederland€ 500 per maandCreates

Functieomschrijving

Wat jij zoekt

Kijk jij er naar uit om straks aan het werk te gaan en word je enthousiast als het over data gaat? Spreekt het spreekt jou aan om bij een bedrijf af te studeren waar je ervaren collega consultants om je heen hebt, je luncht, je FIFA speelt op de Playstation of op de vrijdagmiddagborrel op ons dakterras in Utrecht staat? Je bent op zoek naar een uitdagende opdracht waarin je onderzoek doet op het vlak van techniek en mensen. Je vindt het leuk om collega’s te betrekken en bent niet bang om in gesprek te gaan met klanten en andere stakeholders voor het beste onderzoeksresultaat.


Situatie

De rol van analytics engineer is ontstaan om de kloof tussen data engineers en data analisten te overbruggen. Een data engineer is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van de infrastructuur die nodig is om gegevens te verzamelen, op te slaan en te verwerken. Een analytics engineer transformeert deze gegevens zodat deze gemakkelijk kunnen worden geanalyseerd, gevisualiseerd en gebruikt kan worden door een data-analist of andere data consument.


De taak van een analytics engineer is dus om goed geteste, up-to-date en gedocumenteerde datasets te bouwen die de rest van het bedrijf kan gebruiken om hun eigen vragen te beantwoorden. Een van de kernverantwoordelijkheden van een analytics engineer is het modelleren van ruwe gegevens in schone, geteste en herbruikbare datasets. Een veel gehoorde applicatie die hier in ondersteund is DBT.


Bij Creates zijn we gespecialiseerd in Microsoft producten, maar met het oog op de toekomst is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste producten en ontwikkelingen op de markt. Om deze reden doen we exploratief onderzoek naar de verschillende applicaties om te bepalen of deze mogelijk thuis horen in ons portfolio. In dit geval is DBT het product waar we ons op willen richten.


Opdracht

Het doel van jouw opdracht is om een adviesrapport op te leveren dat antwoord geeft op:


Hoe kan DBT worden geïntegreerd in ons huidige applicatieportfolio om de efficiëntie en effectiviteit van onze dienstverlening te verbeteren?


Er zal onderzocht moeten worden hoe DBT zich verhoudt ten opzichte van de bestaande Microsoft services en de kennis gap die hier in kan zitten voor onze consultants. Je vult dit ook aan met een marktonderzoek om de wensen uit de markt te bepalen.


Het onderzoek kan aangevuld worden met het opstellen van een proof of concept. Daarin laat jij zien hoe, middels DBT, een bestaande set aan data wordt gemodelleerd en gedocumenteerd. Tevens maak jij een inschatting van de mogelijke investering voor het team.


Vereisten

Voor jou

Wij streven er naar om van jouw afstudeerperiode iets onvergetelijks te maken. Dit doen wij door:

• Een vaste begeleider die tijd voor jou heeft én maakt

• Een werkplek op ons goed bereikbare kantoor in Utrecht, afgewisseld met thuiswerken

• Je bent onderdeel van het team met data specialisten

• We behandelen je als een échte Creator

• Deelname aan events, kennissessies én vrijdagmiddagborrels

• Een maandelijkse vergoeding van €500,- op basis van 40 uur

• Een eindgesprek over je toekomst, binnen óf buiten Creates


Over Creates

Creates helpt organisaties meer te bereiken met data en customer experience. Vanuit data doen we dit met onze consultants die dagelijks organisaties helpen in hun volgende stap op het gebied van data gedreven werken. Creates is onderdeel van de Caesar Groep, al 30 jaar een IT-dienstverlener van betekenis in Utrecht.


Vervolgstap

Nieuwsgierig naar bovenstaande opdracht of andere mogelijkheden binnen Creates? Stuur onze recruiter Melvin dan gerust een WhatsApp berichtje op telefoonnummer 06 - 50 12 11 35 of contact hem per m.weerwag@caesar.nl.

Utrecht
€ 500 per maand
Creates

of

SOLLICITATIEPROCES

sollicitatieproces kort

Andere vacatures bekijken?

Bekijk alle vacatures of neem een kijkje bij onze bedrijven.