Functional consultant Sharepoint / Microsoft 365 bij Cloud Republic

 • Cloud Republic
 • Utrecht, Nederland

Functional consultant Sharepoint / Microsoft 365 bij Cloud Republic

Functieomschrijving

Wij zoeken niet zomaar een Functional Consultant. Wij zoeken iemand die past binnen ons kleine hechte team en samen met ons de koers bepaalt van waarbinnen wij onze expertise verder kunnen ontwikkelen. Wij willen namelijk blijvend de beste kwaliteit kunnen leveren aan onze klanten op het gebied van Sharepoint / Microsoft 365.


Van business naar techniek

“Vaak hebben mensen wensen maar weten ze niet goed hoe ze dat ten uitvoer kunnen brengen. Met mijn kennis in (bedrijfs-) processen, mijn algemeen brede applicatie kennis en mijn SharePoint kennis in het bijzonder, sla ik samen met de opdrachtgever de brug tussen deze onderdelen om tot een gedegen oplossing te komen die zowel gebruiksvriendelijk is als functioneel/technisch goed is doordacht.” Ramon Hublart, Microsoft 365 consultant bij Cloud Republic.

Als Functional Consultant bij Cloud Republic ben je een echte bruggen bouwer. Vaak werk je zelfstandig bij een van onze klanten, die verspreid zitten over Nederland. Bij de klant werk jij aan het vertalen van processen, wensen en mogelijkheden binnen Microsoft 365 en Sharepoint naar een praktische functionele oplossing. Je bijt je vast in een project en laat pas los als de oplossing succesvol is voor jou en de klant. Op deze manier blijf je van begin tot eind betrokken om jouw projecten tot een goed einde te brengen. Zo heb je directe impact op de business van de klant.


Cloud Republic

Cloud Republic is een van de jongste onderdelen van de Caesar Groep en daar zijn we trots op. Ons zelfsturende team is het kleinste, maar misschien ook wel het meest hechte team binnen Cloud Republic. We bedienen een grote diversiteit aan klanten. Zo zit onze collega Mark Kleijweg nu bij ‘s Heerenloo waar we werken aan de migratie van fileshare data naar OneDrive, SharePoint Online en Teams.

Hoe we zo hecht blijven? Door goed contact te onderhouden via Skype & Teams, maar ook tweewekelijks met het gehele team op ons kantoor in Utrecht aanwezig te zijn. Zo kunnen we de nodige kennis met elkaar delen, gezamenlijk de visie van het team verder uitstippelen en ervoor zorgen dat we onszelf nog beter op de markt kunnen zetten.

Vereisten

Een Functional Consultant bij Cloud Republic heeft..

Allereerst kennis van Agile en Scrum, want dit is de aanpak die we hanteren. Verder heb je ervaring met het opstellen van het functionele ontwerp en de implementatie van Microsoft 365 producten als Sharepoint, Microsoft Teams, Microsoft Flow en PowerApps. Ook weet je de nodige werkprocessen in kaart te brengen en vanuit daar de gewenste functionele oplossing te bepalen, bijvoorbeeld met User Stories. Ook heb jij de nodige ervaring met het geven van trainingen en weet jij uitdagingen op het gebied van adoptie vast te stellen en daar een gedegen plan omheen te bedenken. Als laatste zoeken we natuurlijk:

 • Bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding;
 • Minimaal twee jaar ervaring als functioneel Microsoft 365 of SharePoint on-premise consultant;
 • Technisch inhoudelijke kennis van bijv. PowerShell;
 • De meest recente Microsoft 365 certificeringen;

We verwachten dat je tussen de 32-40 uur in dienstverband beschikbaar bent in deze functie. Flexibele werktijden en thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, maar wel in overleg met de klant en ons.


Een Functional Consultant bij Cloud Republic krijgt..

Ben je enthousiast geworden van het bovenstaande? Dan trekken onze arbeidsvoorwaarden je helemaal over de streep!

 • Afhankelijk van je kennis- en ervaringsniveau ligt je salaris tussen de 2800 en 5500 euro bruto per maand;
 • 26 vakantiedagen en 10% vakantiegeld;
 • Een mobiliteitsvergoeding om te besteden aan een leaseauto, eigen auto of OV-business card;
 • Opleidingsbudget van minimaal 1000 euro per jaar en mogelijkheid tot interne én externe opleidingstrajecten waarin je op zowel persoonlijk als professioneel niveau kan groeien;
 • Laptop naar keuze;
 • Een zelfsturend team met veel kansen en mogelijkheden om jouw stempel te kunnen drukken/mede de richting te bepalen;

Ons kantoor is te vinden op het bedrijventerrein Papendorp te Utrecht. Makkelijk te bereiken met de auto, omdat we dicht aan de snelweg liggen en ook voldoende (gratis) parkeerruimte bieden. Ook met het openbaar vervoer zijn we makkelijk te bereiken. We hebben namelijk een bushalte voor de deur!

Onze klanten? Die zitten verspreid over Nederland, bijvoorbeeld in Utrecht, Amersfoort of Arnhem.


Enthousiast? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton of neem direct contact op met Marit Oude Engberink via 06 15 19 17 40 of m.engberink@caesar.nl. Je kan haar overigens ook benaderen voor eventuele vragen of onduidelijkheden over de functie, eisen of arbeidsvoorwaarden.