Functional consultant Sharepoint / Microsoft 365 bij Cloud Republic

 • Cloud Republic
 • Utrecht, Utrecht, Nederland

Functional consultant Sharepoint / Microsoft 365 bij Cloud Republic

Functieomschrijving

Wij zijn in de 26 jaar dat we bestaan vaker uitgedaagd in ons ondernemerschap, waardoor we ook nu met veel vertrouwen naar de toekomst kijken. Dit is waarom wij blijven werven voor deze vacature. We passen vanzelfsprekend ons sollicitatieproces aan en streven ernaar zoveel mogelijk digitaal op te kunnen lossen door middel van videocalls. Wil je meer weten over ons aangepaste sollicitatieproces? Neem dan contact op met Wendy van Wijngaarden via w.wijngaarden@caesar.nl of bel haar op 06-15 96 89 43.


Wij zoeken niet zomaar een Functional Consultant. Wij zoeken iemand die past binnen ons kleine hechte team en samen met ons de koers bepaalt van waarbinnen wij onze expertise verder kunnen ontwikkelen. Wij willen namelijk blijvend de beste kwaliteit kunnen leveren aan onze klanten op het gebied van Sharepoint / Microsoft 365.


Van business naar techniek

“Vaak hebben mensen wensen maar weten ze niet goed hoe ze dat ten uitvoer kunnen brengen. Met mijn kennis in (bedrijfs-) processen, mijn algemeen brede applicatie kennis en mijn SharePoint kennis in het bijzonder, sla ik samen met de opdrachtgever de brug tussen deze onderdelen om tot een gedegen oplossing te komen die zowel gebruiksvriendelijk is als functioneel/technisch goed is doordacht.” Ramon Hublart, Microsoft 365 consultant bij Cloud Republic.

Als Functional Consultant bij Cloud Republic ben je een echte bruggen bouwer. Vaak werk je zelfstandig bij een van onze klanten, die verspreid zitten over Nederland. Bij de klant werk jij aan het vertalen van processen, wensen en mogelijkheden binnen Microsoft 365 en Sharepoint naar een praktische functionele oplossing. Je bijt je vast in een project en laat pas los als de oplossing succesvol is voor jou en de klant. Op deze manier blijf je van begin tot eind betrokken om jouw projecten tot een goed einde te brengen. Zo heb je directe impact op de business van de klant.


Cloud Republic

Cloud Republic is een van de jongste onderdelen van de Caesar Groep en daar zijn we trots op. Ons zelfsturende team is het kleinste, maar misschien ook wel het meest hechte team binnen Cloud Republic. We bedienen een grote diversiteit aan klanten, zoals ‘s Heerenloo waar we werken aan de migratie van fileshare data naar OneDrive, SharePoint Online en Teams.

Hoe we zo hecht blijven? Door goed contact te onderhouden via Skype & Teams, maar ook tweewekelijks met het gehele team op ons kantoor in Utrecht aanwezig te zijn. Zo kunnen we de nodige kennis met elkaar delen, gezamenlijk de visie van het team verder uitstippelen en ervoor zorgen dat we onszelf nog beter op de markt kunnen zetten. Ook zijn we een eigen podcast gestart: Dev Talks!

Vereisten

Een Functional Consultant bij Cloud Republic heeft..

Allereerst kennis van Agile en Scrum, want dit is de aanpak die we hanteren. Verder heb je ervaring met het opstellen van het functionele ontwerp en de implementatie van Microsoft 365 producten als Sharepoint, Microsoft Teams, Microsoft Flow en PowerApps. Ook weet je de nodige werkprocessen in kaart te brengen en vanuit daar de gewenste functionele oplossing te bepalen, bijvoorbeeld met User Stories. Ook heb jij de nodige ervaring met het geven van trainingen en weet jij uitdagingen op het gebied van adoptie vast te stellen en daar een gedegen plan omheen te bedenken. Als laatste zoeken we natuurlijk:

 • Bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding;
 • Minimaal twee jaar ervaring als functioneel Microsoft 365 of SharePoint on-premise consultant;
 • Technisch inhoudelijke kennis van bijv. PowerShell;
 • De meest recente Microsoft 365 certificeringen;

We verwachten dat je tussen de 32-40 uur in dienstverband beschikbaar bent in deze functie. Flexibele werktijden en thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, maar wel in overleg met de klant en ons.


Een Functional Consultant bij Cloud Republic krijgt..

Ben je enthousiast geworden van het bovenstaande? Dan trekken onze arbeidsvoorwaarden je helemaal over de streep! 
Waarschijnlijk had je ondertussen al door dat jouw ontwikkeling bij ons centraal staat. Dit uit zich in minimaal 4 opleidingsdagen, 1000 euro opleidingsbudget per jaar en natuurlijk ruimte om mee te doen aan zowel externe als interne leertrajecten en vaktechnische trainingen. Daarnaast bieden we:

 • Afhankelijk van je kennis- en ervaringsniveau een bruto salaris tussen de 3500 en 4700 euro bruto per maand;
 • 26 vakantiedagen en 10% vakantiegeld;
 • Een mobiliteitsvergoeding om te besteden aan een leaseauto, eigen auto of OV-business card;
 • Laptop naar keuze;
 • Een zelfsturend team met veel kansen en mogelijkheden om jouw stempel te kunnen drukken/mede de richting te bepalen.

Werk je liever in een midlance constructie? Dat kan! In dat geval bieden we je een salaris o.b.v. 36 uur/week met 8% vakantiegeld en een bovengemiddelde prestatiebeloning die kan oplopen tot 10 à 12 keer jouw maandsalaris (afhankelijk van jouw keuze qua beloningsvariant). Jij hebt zelf in de hand hoe jij dit wenst te besteden zoals bijvoorbeeld: vervoer (al dan niet een leaseauto), opleidingen, pensioenvoorziening, extra salaris en/of een spaarsaldo. Meer weten over onze midlance modellen? Bekijk ze hier.

Ons kantoor is te vinden op het bedrijventerrein Papendorp te Utrecht. Makkelijk te bereiken met de auto, omdat we dicht aan de snelweg liggen en ook voldoende (gratis) parkeerruimte bieden. Ook met het openbaar vervoer zijn we goedte bereiken. We hebben namelijk een bushalte voor de deur!

Onze klanten? Die zitten verspreid over Nederland, bijvoorbeeld in Utrecht, Amersfoort of Arnhem.


Enthousiast? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton of neem direct contact op met Wendy van Wijngaarden via 06-15 96 89 43 of w.wijngaarden@caesar.nl. Je kan haar ook benaderen voor eventuele vragen over de functie, het team of de arbeidsvoorwaarden.