Wil je je inschrijven voor de vacature alert?

Skip to content

Analytics Engineer bij Creates

€ 3.900 - € 5.800 per maandCreates

Functieomschrijving


Dit is waarom je Analytics Engineer bij Creates wilt worden

 • Jij bouwt mee aan innovatieve dataoplossingen voor onze klanten binnen het Microsoft Power BI ecosysteem;
 • Jij bent de brug tussen techniek en de business. Jij bent in staat om de wens van de klant te vertalen naar de benodigde techniek en visualisaties om deze optimaal tot uiting te laten komen;
 • Je laat je uitdagen om samen met de klant tot de beste oplossing te komen;
 • Zin in gezelligheid? Die is er volop, denk aan: het weekend inluiden met biertjes van onze huisbrouwerij ‘De Leckere’ of samen ergens technisch induiken tijdens een hackaton.

Wij leveren smart dataplatformen voor onze klanten ter ondersteuning van hun datacultuur. Een belangrijk onderdeel is de vertaling van data naar bruikbare informatie; daar word jij enthousiast van! Niet alleen, maar samen met je collega’s. Binnen het team ben jij als Analytics engineer verantwoordelijk voor het ontwerp van datamodellen en rapportages én de implementatie en verdere uiting van deze binnen het Microsoft Power BI ecosysteem.


Werk voor met en voor helden

Bij Creates werken de leukste data professionals van Nederland. Een divers team met verschillende expertises variërend van backend (Data Engineers) tot front-end (Analytics Engineers) en van architectuur tot design. De techniek stroomt door ons bloed, maar de mens staat centraal.

Onze ambitie is om dé datapartner voor onze klanten te zijn binnen het Microsoft ecosysteem. Om deze ambitie waar te blijven maken breiden we ons datateam verder uit met nieuwe helden. Helden die warmlopen voor organisaties van klein tot groot en in uiteenlopende branches.


Verder ziet jouw werkweek er zo uit:

 • Jij bent dé sparringpartner van de klant om tot bruikbare informatiemodellen te kunnen komen;
 • Samen met je collega’s, waaronder Ralph en Steve, werk je aan de inrichting en professionalisering van dataplatformen bij onze klanten. Dit doe je met de laatste technieken en functies binnen Microsoft Power BI;
 • Je deelt je werkweek zelf in. De meeste collega’s kiezen voor twee dagen bij de klant, één à twee dagen thuis en minimaal één dag op kantoor;
 • We houden kennissessies zodat we continu van elkaar blijven leren;
 • Jij vindt het belangrijk om jouw kennis over data up-to-date te houden en te delen met het team. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe technieken zoals Microsoft Fabric (alles hierover vind je in ons Fabric-dossier)

Steve Schouten – Analytics Engineer: “Sinds ik bij Creates werk, word ik iedere ochtend weer wakker met zin om aan de slag te gaan. Dat klanten zo enthousiast reageren op mijn Power BI rapportages, geeft mij veel voldoening. Ik vind Creates betrokken, warm en persoonlijk.”


Benieuwd hoe het werken bij Creates in het Data Analytics team is? Lees dan het blog ‘Een dag uit het leven van Ralph’! 

Vereisten

Jouw kennis is kracht 

Jij bent een expert op het gebied van Microsoft Power BI en het aangrenzende data landschap. Je loopt graag voorop als het gaat om de nieuwste ontwikkelingen en gebruikt je kennis om zowel klanten als collega’s naar een hoger niveau te tillen. Je consultancy skills zet je in om samen met klanten de volgende stap te bepalen in data gedreven werken.

Verder beschik jij over minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met:

 • Technieken zoals DAX, M en SQL;
 • Microsoft services zoals
  Power BI (Pro / PPU / Premium / Embedded)
  Azure Synapse Analytics
  Azure DevOps
 • Data architecturen, modeleringstechnieken en manier van werken zoals
  Dimensionaal Modeleren;
  Medaillon architectuur binnen een Data Lakehouse
  Scrum & agile werken (CI/CD);
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

  Je bent tussen de 32-40 uur in dienstverband beschikbaar in deze functie. Eigen indeling van jouw werkdagen behoort tot de mogelijkheden.

Groei en have fun

We vinden het belangrijk jou de faciliteiten, inspiratie en ruimte te geven om te groeien. Zo ontvang je tenminste 4 opleidingsdagen, €1.000 opleidingsbudget per jaar en ruimte om mee te doen aan zowel externe als interne leertrajecten en vaktechnische trainingen van onder andere de Caesar Academy. Verder kun je rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden:


 • Een salaris tussen € 3.900 en € 5.800 bruto per maand;
 • 10% vakantiegeld, 26 vakantiedagen en een netto onkostenvergoeding voor telefonie en internet voor het thuiswerken;
 • Een goede werkgeversbijdrage aan jouw pensioen en zorgverzekering;
 • Een mobiliteitsbudget, dat je kunt inzetten voor een leaseauto, NS-businesscard of laat uitbetalen als extra salaris;
 • Een laptop die je zelf mag kiezen;
 • Leuke uitjes, waaronder een jaarlijkse wintersport met onze eigen personeelsvereniging Julius.


Word een held

Wij ontmoeten je graag! Solliciteer daarom via de ‘solliciteer nu’ button en start jouw nieuwe avontuur. Toch nog wat meer informatie? Stuur onze recruiter Melvin dan gerust een WhatsApp berichtje op telefoonnummer 06 - 50 12 11 35 of contact hem per m.weerwag@caesar.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Aan het ongevraagd toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen dan ook geen enkele rechten worden ontleend.

of

SOLLICITATIEPROCES

sollicitatieproces kort

Andere vacatures bekijken?

Bekijk alle vacatures of neem een kijkje bij onze bedrijven.