Wil je je inschrijven voor de vacature alert?

Skip to content

Accountmanager bij Cloud Republic

Nederland, Utrecht, Utrecht€ 4.500 - € 5.500 per maandCloud Republic

Functieomschrijving


Cloud Republic heeft jou nodig om onze groei ambities waar te maken en kansen te spotten om onze klantenbase uit te breiden. Wij zijn de specialisten in (cloud) native software development en helpen onze klanten dagelijks écht verder met de laatste innovaties. Zo blijven zij relevant en kunnen ze zorgeloos aan hun eigen bedrijf werken. Ben jij een gedreven professional en heb jij ervaring in het adviserend verkopen van dienstverlening op het gebied van software ontwikkeling?


Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een gedreven en professionele Accountmanager die zich vanuit onze technologie divisie richt op verkoop bij middelgrote en enterprise klanten. In deze rol denk je als hoogwaardig gesprekspartner mee met de potentiële klanten van Cloud Republic. Hierin ben je uitstekend in staat om op zelfstandige basis een relatie met deze klant op te bouwen en op basis daarvan en op een adviserende en creatieve manier solide oplossingen voor de klant aan te dragen en te verkopen (consultative selling).

Verder ga je, je bezig houden met:

 • Identificeren en ophalen van nieuwe kansen in de markt;
 • Zelfstandig opbouwen en verdiepen van deze nieuwe relaties;
 • Het adviseren en meedenken met de relatie en het aandragen van de juiste oplossingen;
 • Ontwikkelen van je eigen netwerk op strategisch niveau;

Een kritische partner continu op zoek naar waarde

Als Accountmanager bij Cloud Republic, ben jij onderdeel van een geïntegreerd sales- en marketingteam. Samen met je collega’s Renate Bekman, Cees Bukman en Robin den Besten ben je verantwoordelijk voor het bouwen aan lange termijn samenwerking met klanten. Dat geldt zowel voor nieuwe als bestaande klanten. Door de vraag van prospects te doorgronden, vind je met onze professionals de best passende oplossing en werk je aan gemeenschappelijke doelen. Samen met ons team van developers spot je kansen en ga je op zoek naar de laatste innovaties. Je toont oprechte interesse in de persoon achter de organisatie en voegt consequent waarde toe voor de klant. 


Dit uit zich in onderstaande taken:

 • Je bent een vertrouwde gesprekspartner, door actief doorvragen destilleer je de vraag achter de vraag en definieer je de beste oplossing voor de klant;
 • Je brengt als gesprekspartner kennis in van zaken waar onze klanten veel mee bezig zijn: processen soepeler laten lopen, digitale klantbediening, omnichannel strategie etc.;
 • Je weet of zoekt uit hoe wij (nieuwe) klanten op basis van het technisch portfolio van Cloud Republic (Microsoft Azure en AWS) kunnen inspireren;
 • Met een sales- en marketingteam ben jij in staat de beste oplossing te definiëren waarbij jij de criteria voor succes bepaalt;
 • Tijdens de realisatie van de oplossing begeleid je de klant en help je bij het managen van verwachtingen;
 • Je stelt een accountplan op om de klant te helpen de volgende stap in digitalisering te zetten. Dit accountplan kun je vervolgens vertalen in een jaarplan met jaarbudget. Dankzij dit jaarplan realiseer je dit vervolgens ook;
 • Je inspireert je (sales)collega’s en wisselt best practices uit;
 • Je vertaalt signalen, pijn en behoeften uit de markt naar trends waarmee onze marketeer uit de voeten kan.


Wij zijn Cloud Republic…

Bij Cloud Republic staan we bekend als specialisten in .NET en Java development en alles daaromheen. We werken met de nieuwste technieken en durven daar vooral mee te pionieren. We zijn vastbesloten om, samen met elkaar, steengoede oplossingen te ontwikkelen voor onze klant. Wij zijn eerlijke technologieprofessionals met een oprechte passie voor het vak. Betrokken, transparant en enthousiast. Met nieuwsgierigheid kijken we naar de wereld om ons heen, waarin organisaties steeds nieuwe uitdagingen tegenkomen op het gebied van techniek. We zien software bouwen als een ambacht en werken graag met de nieuwste technieken. Daarmee durven we voorop te lopen, maar we verliezen nooit het resultaat uit het oog. We werken sámen met onze klanten en denken met ze mee op de lange termijn. Cloud Republic is onderdeel van de bedrijvenfamilie Caesar Groep.


Renate Bekman: "Als onderdeel van ons team fungeer je als brug tussen klant en developers. Door ons gezamenlijke succes verrassen de gepassioneerde professionals de klant continu. Samen werken we dagelijks aan ons grote gedurfde dappere doel: de autoriteit op het gebied van Cloud native development zijn."


Vereisten

Jij & Cloud Republic

Als Accountmanager weet je vanaf het eerste moment te verbinden en bouw je vertrouwen op. Je bent één van de gezichten van onze organisatie en weet precies waar we voor staan. Je bent een goede gesprekspartner, leeft je in in onze klant, brengt positieve energie en streeft ernaar om Cloud Republic echt op de kaart te zetten. Verder neem je het volgende mee:

 • Een HBO- of WO-diploma binnen een relevante opleiding, zoals bedrijfskunde of ICT;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een commerciële rol in de IT-sector;
 • Ervaring met het verkopen van IT-dienstverlening;
 • Ambitie om door te groeien en jezelf te blijven ontwikkelen;
 • Affiniteit met Microsoft Azure, AWS, .NET en/of Java;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

We zijn op zoek naar een fulltime dienstverband voor deze functie. Eigen indeling van jouw werkdagen behoort tot de mogelijkheden. Binnen Cloud Republic vinden wij vrijheid namelijk erg belangrijk. Je werkt bij ons op basis van resultaat en niet op basis van uren.


Dit krijg je ervoor terug
We verwachten veel van je maar je krijgt er dan ook het nodige voor terug. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Op basis van jouw persoonlijke ontwikkelplan volg je, eventueel met je collega's, diverse trainingen en bezoek je met enige regelmaat verschillende events. Daarnaast bieden we binnen de Caesar Groep een enorm aanbod aan externe én interne leer- en coaching trajecten en geniet je van de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris afhankelijk van jouw werkervaring maar ergens tussen de €4.500 en €5.500 (op fulltime basis);
 • Een mobiliteitsbudget dat je besteedt aan een leaseauto, eigen auto of OV-businesskaart;
 • Een eindejaar bonus op basis van onze prestaties als team;
 • 10% vakantiegeld, 26 vakantiedagen en een netto onkostenvergoeding voor telefonie en internet voor het thuiswerken;
 • Een goede werkgeversbijdrage aan jouw pensioen- en zorgverzekering;
 • Gratis deelname aan a.s.r. Vitality en vele leuke activiteiten hieromheen;
 • Een laptop en mobiele telefoon naar keuze;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget (inclusief dagen) om jezelf continu te verbeteren;
 • Volop fruit, koffie, thee, frisdranken en genoeg snacks;
 • Leuke uitjes, waaronder een jaarlijkse wintersport met onze eigen personeelsvereniging Julius.


Ben jij overtuigd en zou je willen reageren op deze mooie functie?

Denk je dat jij geschikt bent voor de functie van Accountmanager bij Cloud Republic? Solliciteer dan snel via bijgaande sollicitatiebutton of laat simpelweg je gegevens bij ons achter. Heb je nog verdere vragen of wil je eerst even telefonisch kennismaken? Stuur je toekomstig collega Renate dan gerust een WhatsApp berichtje op telefoonnummer 06-22474832 of contact hem per r.bekman@cloudrepublic.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Aan het ongevraagd toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen dan ook geen enkele rechten worden ontleend.

Utrecht
€ 4.500 - € 5.500 per maand
Cloud Republic

of

SOLLICITATIEPROCES

sollicitatieproces kort

Andere vacatures bekijken?

Bekijk alle vacatures of neem een kijkje bij onze bedrijven.